Miért válasszunk oktató játékokat?

Miért válasszunk oktató játékokat?

Minden gyermek más, viszont a kíváncsiságuk és felfedezésvágyuk ugyanolyan. A Lerni csapata eldöntötte, hogy a világ felismerését egy kicsit érdekesebbé és kellemesebbé teszi számukra oktató játékok segítségével. Ezek segítik a gyermekek fejlődését főként azzal, hogy növelik az intelligenciájukat, kielégítik a kíváncsiságukat, fejlesztik a kreativitásukat, segítik megérteni és felfedezni a világot úgy, hogy közben szórakoztatóak is. Az oktató játékoknak megannyi előnyük van és szívesen bemutatnánk párat közülük.  

Javítanak az érzékeken 

Az oktató játékok specifikus érzékeket fejlesztenek. A leggyakoribbak közülük a fogás, hallás és látás. Miközben a gyerekek növekednek, különböző hangokat, anyagokat és színeket ismernek meg. Hála az oktató játékoknak ezeket könnyebben felismerik és megkülönböztetik, így javul a kommunikációs készségük is. Ha olyan oktató játék érdekel, ami segít a gyerekeknek a színek, számok, járművek, gyümölcsök vagy zöldségek felismerésében, akkor az a összekapcsolható tojások közül válassz. 

Javítják a logikai és motorikus készségeket 

Az oktató játékok arra buzdítják a gyermekeket, hogy gondolkozzanak, különböző matematikai vagy logikai feladatot oldjanak meg, amelyeknek hála fejlődik az értelmi szintjük. Az ilyen fajta játékok úgy lettek kifejlesztve, hogy lehetőséget teremtsenek a logikai gondolkozás fejlesztésére, miközben magukkal a játékokkal való manipuláció javítja a motorikus készségeket. Például a festés is egy olyan tevékenység a gyerekek számára, ami által kommunikálhatnak a környezetükkel, felfedezhetik a tehetségüket és fejleszthetik a kreatív gondolkodásukat. A Hurrá víz! kifestő segít a gyermekeknek tréningezni a finommotorikát, gyakorolni az írást és megtanulni a kellő nyomóerő használatát az alátétre.

Javítják az érzelmi és szociális fejlődést 

Az oktató játékok segítenek a szociális és érzelmi készségek fejlesztésében is. Néhány játék alapfeltétele, hogy a gyerekek játszanak és kommunikáljanak más gyerekekkel vagy felnőttel. Játszhatnak csoportokban és használhatják az oktató játékokat arra, hogy valamilyen kapcsolatot alakítsanak ki egymással, fejlesszék kommunikációs készségüket és megtanulják hogyan dolgozzanak egy csapatban. Közös játékok alkalmával a gyerekek különböző szociális és érzelmi ingerrel találkoznak, mint a harag, öröm vagy sírás. Ennek hála képesek megérteni, felismerni egyes érzelmi szituációt és alkalmazkodni hozzájuk. Közös játék a gyermekek számára nyugodtan lehet a mágneses építőkészlet is, amely lehetővé teszi, hogy mindig valami újat alkossanak és megannyi egyedi világot hozzanak létre. Ezen kívül piszkálja a fantáziát és kreativitást, amelyet a gyerekek barátaikkal közösen élhetnek ki az építőkészlettel való játszadozás közben. 

Játszva tanulás

Egy oktató játéknak a feladata a nevelés, intellektuális, érzelmi és testi fejlődés segítése, valamint bizonyos konkrét készség fejlesztése. Az oktató játékok úgy lettek kialakítva, hogy a kellő fejlődési szakaszokat támogassák egy adott korosztályon belül. A játékkal töltött idő a gyermekek számára lehet pihentető és nevelő jellegű egyaránt, korra, nemre vagy éreklődésre való tekintet nélkül. Hagyd hogy a gyermeked saját tempójában haladjon, de légy a közelében, ha segítségre vagy támogatásra szorulna. A gyerekek könnyen alkalmazkodnak az újdonságokhoz és az oktató játékoknak hála viszonylag könnyen elsajátítják a játékos tanulás rutinját.  


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.