4 ok, amiért érdemes kipróbálnod a szilikon játékokat

4 ok, amiért érdemes kipróbálnod a szilikon játékokat

A szilikon játékok hála a biztonságuknak és tartósságuknak nagyon közkedveltek. A szilikon rugalmas, biztonságos és nem mérgező anyag. Ez a sokoldalú oktató játék támogatja a kéz-szem koordinációt, kreatív gondolkodást és problémamegoldó készséget. Emellett más előnyöket is kínál, itt van máris 4 ok, amiért érdemes kipróbálni.

1. Biztonságos 

A szilikon játékok biztonságos és ártalmatlan anyagokból készülnek. Ellenállók a sérülésekkel szemben és nehezen mennek tönkre, amivel biztosítják, hogy hosszabb idő elteltével sem fognak éles szélekkel rendelkezni, amelyek veszélyesek lehetnek a gyermekekre nézve. Ezen felül még nagyon könnyen és gyorsan is tisztán tarthatóak, elég meleg vízzel és szappannal átmosni, így nem fognak különböző szennyeződéseket terjeszteni. 

2. Több készség fejlesztését is támogatják

Úgy lettek kifejlesztve, hogy fejlesszék a gyerekek készségeit. Puha anyaguk a legkisebbek kezébe is alkalmas, akiknél stimulálja a tapintással való érzékelést. A gyerekek különböző formákkal és színekkel kísérletezhetnek, ami fejleszti a kreativitást és képzelőerőt. A vele való könnyű manipulációnak hála támogatja a kognitív és motorikus készségeket.

3. Tartósak és ellenállóak

A szilikon játékok az ellenállóságukról és tartósságukról híresek. Nem mennek tönkre és sokáig tartanak. Nem kell így attól tartanod, hogy gyermeked tönkreteszi őket vagy szétszakítja.

4. Mindenki megtalálja a számára megfelelőt 

A lerni.hu oldalán öt különböző kivitelezésű szilikon játék is megtalálható. Ideálisak így fiúknak, lányoknak és még a legkisebbeknek is. A Sillicone kerekek, kockák, házikó, szivárvány és sillicone elefánt sokoldalú oktató játékok, amelyek segítik a kéz-szem koordinációt, kreatív gondolkodást és problémamegoldó készségeket. 

Hogyan játszunk a szilikon játékokkal? 

  • Puha anyaguk és különböző felületüknek hála ideálisak például a húzásra vagy a tapintás fejlesztésére,

  • A különböző kivitelezés segít a gyerekeknek felismerni a színeket és formákat, ami fejleszti a vizuális érzékelésüket. Az egyes részeket csoportosíthatják a gyerekek például szín vagy forma szerint, 

  • A játékok alkalmasak vízben való játékra is, ami közben fejlődik a gyerekek koordinációs készsége,

  • A játékok univerzálisak, kiegészíthetsz velük más játékokat és tevékenységeket, amelyek közben megfigyelheted milyen kreatívak is a gyerekek. 

A szilikon játékok nem csak szórakoztatóak, de fontosak is a gyermeked fejlődése szempontjából. Puha anyaguk biztonságos, ellenálló és megannyi szórakozást tartogat nemcsak a legkisebbek számára. 


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.