Szeretnéd tudni hogyan taníthatod meg gyermeked helyesen a színekre és formákra? Megmutatjuk. Van 5 szórakoztató ötletünk

Szeretnéd tudni hogyan taníthatod meg gyermeked helyesen a színekre és formákra? Megmutatjuk. Van 5 szórakoztató ötletünk

Megtanítani a gyerekeknek a színeket és formákat nehéz, de emellett nagyon szórakoztató folyamat, amit különböző tevékenységgel és játékkal lehet támogatni. A gyerekek természetükből adódóan kíváncsiak és nyitottak az új információkra. Valamelyikük gyorsabban, valamelyikük lassabban tanulja meg a színeket és formákat. Ez legfőképp az egyéni készségektől függ. A folyamatban viszont segíthetnek a Lerni smart eggs összekapcsolható tojásai

Fontos megérteni, hogy minden gyerek a saját tempójában tanul. Valaki gyorsan megtanulja a színeket, másnak több időre vagy gyakorlásra lehet szüksége. A lényeges az, hogy a szülő türelmes legyen, támogató és szórakoztató,egyben stimuláló környezetet tudjon létrehozni a tanulásra. 

Hogyan tanítsuk a színeket?

Az elején koncentráljatok két vagy három színre. Ha a gyermeked már ismeri őket, bővíthetitek a listát új színekkel. Válasszátok ki az elején például a piros és zöld színt. Akármikor találkoztok ilyen színnel, figyelmeztesd rá a gyermeked.

Ha a fiatalabb gyermeked még nem tudja megnevezni a színeket, próbáld meg már ismert tárgyakhoz kötni őket. A zöld szín lehet füves, a sárga napocskás és a piros például eperszínű. A színek így olyan tárgyakhoz köthetőek, amelyeket már ismer és így könnyebb lesz számára a megjegyzésük. Ennek hála az alapszíneket nem fogja összekeverni. 

Nevezd meg a színeket, amelyek körülvesznek. Kérdezgesd a gyermeked milyen színű a virág a földön vagy a játszótéren lévő labda. A gyerekek így a való életben lévő színekkel is megismerkednek.

Különböztesd meg az eltérő színeket. Tanulás közben használj teljesen eltérő színeket, amelyek végképp nem hasonlítanak egymásra, hogy ne zavarodjon össze a gyermeked. Próbáljátok meg együtt tanulni a kontrasztos színeket, mint a piros-zöld, kék-narancs vagy lila-sárga. 

Hogyan tanítsuk a formákat? 

Keressetek formákat a mindennapokban. Mutass gyermekednek különböző tárgyakat és segíts neki felismerni az egyszerű alakzatokat, mint a kör, négyzet, téglalap vagy háromszög. A kört bemutathatod az órán, a háromszöget például a közlekedési táblákon.

Használj vizuális segédeszközöket, mint a képek, könyvek vagy más játékok. Ismertesd meg gyermekeddel az egyes formákat és mindig nevezzétek meg és ismételjétek is át őket.

Játszatok olyan játékokat, amelyek alapja a különböző alakzatok megkülönböztetése és csoportosítása. Kérd meg a gyermeked, hogy keressen a szobájában kör alakú vagy négyszögletű tárgyakat. 

Könnyítsd meg a folyamatot a Smart Eggs összekapcsolható tojásokkal! 

Szeretnél olyan oktató játékot találni gyermekednek, amely segítségével megtanulhatja a színeket, formákat, de a számokat, gyümölcsöket, zöldségeket és járműveket is? A Smart Eggs pont erre képes! Soha nem törik el a tojás héja és a közepében érdekes, összekapcsolható minta van. Ennek a szórakoztató tevékenységnek hála a gyerekek új tudást sajátíthatnak el. 

Játszatok memóriajátékot - keressetek azonos mintával rendelkező tojásokat. A kisebb gyerekek az elején segíthetnek az azonos színű tojások keresésével, ami után könnyebben megtalálják az ugyanolyan formákat is az összekapcsoláshoz. A tevékenység közben gyakorolják a memóriát, finommotorikát és szem-kéz koordinációt. 

Kezdjetek csoportosítani - a tojás megnyitása utána a gyermek meglátja azt a színt, amelyhez egyéb tárgyakat kell párosítania - ezeket keresheti a játékai, színes ceruzák vagy akármilyen otthon található tárgyak között. A csoportosító és rendszerező játékok szuper módja a különböző színek, formák vagy minták felismerésének.

Készítsetek lenyomatokat - ehhez a tevékenységhez használjatok gyurmát vagy modellező anyagokat. Mondd meg gyermekednek melyik formát találja meg a tojások közt, majd erről a mintáról készítsen lenyomatot. Ha az adott forma megtalálása problémát okoz számára, vezesd rá azzal, hogy elmondod melyik színt keresse.

Vizuális segédeszközök - A Smart Eggs tojásokat vizuális segédeszközként is használhatod, amely segítségével a gyermeked a színeket konkrét tárgyakkal fogja összekapcsolni - ha kinyitja a belül sárga tojást, összekapcsolhatja a napocskával. Ugyanez érvényes a gyümölcsökre, zöldségekre, járművekre vagy számokra. A vizuális segédeszközök segítségével a gyerekek egyszerűbben sajátíthatnak el új ismereteket. 

Ismerjétek meg a körülöttünk lévő világot - A Smart Eggs tojásokkal a gyerekek egyszerűbben ismerhetnek meg új járműveket, zöldségeket, gyümölcsöket vagy számokat. A tojások belsejében megjelenő alakzatokat nevezzétek meg és beszéljetek róluk. Hol találhatóak? Találkoztatok már velük?

Tanítsd a gyerekeket szórakoztató és interaktív módon 

Akár a színekre, formákra, gyümölcsökre vagy zöldségekre akarod  megtanítani a gyermeked, tedd ezt szórakoztatóan. Vond be olyan tevékenységekbe és játékokba, amelyek vizuálisan is érdekesek és praktikusak. Ennek hála gyorsabban és hatékonyabban értheti meg a színeket és formákat. Ne felejts el türelmes lenni és támogatni a tanulási folyamat közben.


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.