Mágneses építőkészlet - újkori fenomén, amit minden gyerek imád

Mágneses építőkészlet - újkori fenomén, amit minden gyerek imád

Mágnes plusz mágnes nem egyenlő az unalmas fizikával, de a nagyon is csúcs mágneses építőkészlettel, amely felrázta a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Trendi, vizuálisan mutatós, sokoldalúan használható és mindemellett támogatja a gyerekek értelmi fejlődését.  

Mialatt minket még a hagyományos mágnesek bűvöltek el és az asztalon köröztünk velük hála a centrifugális erejüknek, a mai gyerekek számára már sokkal szofisztikáltabb játékok is elérhetőek, amelyek szintén a mágnesesség elvén működnek. A mágneses építőkészlet újkori trend és igaz valaha a LEGO csalt mosolyt nemcsak a legkisebbek, de az idősebb generáció arcára is az egész világon, most eljött ennek a szuper játéknak az ideje, ami az egyik alapvető fizikai jelenségen alapszik. 

Válaszd a minőséget 

Nem minden mágneses építőkészlet ugyanolyan mágneses építőkészlet. Több típus is létezik, alacsonyabb minőségben és verzióban is. Válassz ezért nagyon meggondoltan, hogy gyermekednek lehetősége legyen olyan klassz termékkel játszania, amely maximálisan kihasználja a mágneses erő összes tulajdonságát. 

Mégis mi teszi ezt az újkori fenomént olyan egyedivé? Ez a játék elsősorban lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy megannyi maguk által kitalált egyedi világot hozzanak létre, alkossanak, használják fantáziájukat és kreativitásukat. Az egyes darabok mágnesek segítségével kapcsolódnak egyszerűen össze és szét, stabilan tartanak és ami még nagyszerűbb, hogy más fém tárgyakkal vagy felületekkel is kombinálhatóak. A játékot kiegészítheti így nyugodtan a hűtő vagy egy fém ajtókeret is.  

Kinézetre is gyönyörű

Nagy előnye a mágneses építőkészletünknek, hogy a minőségi kialakításán túl vizuálisan is tökéletes. Kinézete tényleg nagyon attraktív, az egyes darabok szép színekben pompáznak és áttetszőek, amit a gyerekek egyenesen imádnak. Képesek az egyes darabokból különböző épületeket, babaházakat, kastélyt, tűzoltó állomást, járműveket, űrhajót, állatkertet vagy botanikus kertet építeni. 

Motiváld a jövő építészeit és konstruktőreit  

Más építőkészletekkel ellentétben, ahol az egyes apró darabok könnyen elveszhetnek, nagy előnye ennek a mágneses építőkészletnek, hogy darabjai praktikus méretűek és formájúak. Ezért könnyen eljátszadoznak velük már a 2-3 éves apróságok, de természetesen a sokkal idősebb gyerekek is. Míg a kicsik az egyes alakzatokkal és színekkel ismerkednek, a nagyobbak már a fizika csodáival. Belemélyedhetsz velük az egyre érdekesebb tudományos kérdésekbe és megvitathatjátok vajon mágneses-e az arany vagy hogy milyen állatok használják ki a mágnességet életük során. Lehet nem is sejted, de sok állat érzékeli a Föld mágneses pólusai között vezető erővonalakat és ezeknek segítségével tájékozódik a nagy vándorlások során - ilyenek a költöző madarak, lazacok, tengeri teknősök, delfinek és néhány emlős is. 

A Mágneses építőkészlet kiváló a finommotorika fejlesztésében, de a fantázia elengedésében és a megálmodott világok valóra váltásában is. Lehet épp ennek a játéknak hála fedezed fel gyermekedben az építészet iránti érdeklődését vagy ébreszted fel szenvedélyét a jövő tervezőjének ez iránt a csodás hivatás iránt. Az építőkészlethez tartoznak mintatervek is, úgyhogy a fiúk és lányok is kipróbálhatják először a minták szerint, hogyan is működik a készlet, mielőtt még saját projektekbe kezdenek.

Mágneses építőkészlet - egy igazán sokoldalú játék 

Ne felejtsük el azt a fontos előnyt is, ami maga a tény, hogy ezzel a mágneses építőkészlettel tulajdonképpen bárhol lehet játszani. Hogy a gyerekek éppen a szőnyegen vagy az asztalon fognak vele szórakozni, autóban utazás alatt, kirándulás közben vagy épp egy számukra unalmas látogatás során, ígyis úgyis minőségi időtöltést fog jelenteni. Építhetnek, tanulhatják a színeket vagy formákat, edzhetik a motoros képességeiket és türelmüket. Ezzel a mágneses építőkészlettel nem lehetetlen karácsonyfát, de akár dinoszauruszt építeni. Nyugodtan felállítható egy egyedi garázs a kisautóknak, híd az elektromos kisvonatnak vagy egy csinos kis tálca a babás teadélutánra. Ugyanúgy ahogy a gyermeki fantázia, ez az építőkészlet is határtalan. Építsetek teherautót vagy hajót, akváriumot vagy absztrakt kristályokat. A végeláthatatlan lehetőségek olyan világot nyitnak meg a gyermekek előtt, ahová szívesen fognak visszatérni. 

Csodálatos játék tele meglepetéssel

A gyermeki fantázia nem ismer határokat és ez ebben a játékban is megmutatkozik. A hagyományos építőkészletekkel ellentétben viszont sok más funkciója is van. Hála az áttetsző és gyönyörű színekben pompázó darabjainak gyermeked egyedi ólomüveg ablakot készíthet. Még mindig nem jegyezte meg a kisfiad, hogy a piros és kék szín kombinációjából zöld keletkezik? Az egyes darabok felhasználásával ez csupán szórakozás lesz és az egyszer biztos, hogy gyermeked meg is jegyzi a végeredményt. Kis huncut gyermekeid vannak? Készítsetek egyszínű dobozokat a játékaik rendszerezésére, hogy így is tanulják a színeket. A nagyobbaknak csinálj labirintust vagy készítsetek olyan pályákat, amelyekben kipróbálhatják a dominó effektust. Ha a hűtőtök mágnesekkel van telerakva, akkor biztos beillenek majd közéjük a kis szivárványos ablakok egyedi üzeneteknek. Nyugodtan játszhattok akár  nem szokványos “mágneses” bowlingot, ugróiskolát, amőbát, vagy egyéb más érdekes és szórakoztató játékot.


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.