Fürdőjátékok: Hogyan kell gondoskodni a játékokról, hogy ne károsítsák a gyermekek egészségét?

Fürdőjátékok: Hogyan kell gondoskodni a játékokról, hogy ne károsítsák a gyermekek egészségét?

A szörny, aki jó szülőket ébreszti álomból, veszélyes gyermekjátéknak nevezik. De nem kell azonnal aggódnia, a kínálatunkban és a professzionális üzletek kínálatában szereplő játékok teljesen biztonságosak. De néha mi magunk is „készíthetünk” egy káros játékot otthon. A Játékok kádba/vízbe remek példa erre. Hogyan kell gondoskodni a játékokról, hogy biztonságban legyen?

 

        

 

Játékok kádba - miért lehetnek veszélyesek?

Vidám kacsa a fürdőkádban, amely fütyül vagy hangot ad ki? Történt már olyan, hogy bennük maradt egy kis víz? Ha megfeledkezik ezekről a játékokról, nagyon könnyen előfordulhat, hogy penész képződik bennük, vagy szappanlerakódások halmozódnak fel bennük. De egyik sem jó vagy biztonságos.

     

A fürdő játékok veszélyes titkokat őrizhetnek, amelyek veszélyeztetik gyermekeik egészségét. Hogyan előzhetjük meg a kellemetlen meglepetéseket?

 

Milyen fürdőjátékokat válasszunk?

Ideálisak azok a játékok, amelyek egyik része sem fogja fel a vizet, és könnyen moshatók és tisztíthatók.

A következők is nagyon alkalmasak:

 • játékok homokba,
 • egyszerű kirakós játékok, amelyeknek nem okoz problémát a víz,
 • műanyag konyhai eszközök,
 • műanyag vagy szilikon gyermekjátékok.


Egy egyszerű szűrő, tölcsér vagy merőkanál is remek szórakozás lesz. Egyszerűen mindent, amivel vizet tudunk merni, vagy amin keresztül át tud folyni.

      

Hogyan lehet hatékonyan tisztítani a játékokat?
Ha csak alkalmanként használja a fürdő játékokat, akkor is fürdés után meg kell őket tiszítani a szennyeződések elkerülése érdekében. Kipróbálhatja például a következő tisztítási módszereket:

 • sterilizálás forrásban lévő vízzel vagy gőztisztítóval,
 • speciális készítmények használata műanyaghoz és játékokhoz,
 • antibakteriális törlőkendő is alkalmas a gyors tisztításra,
 • klasszikus meleg szappanos víz, precíža öblítés tiszta vízzel és az azt követő szárítás,
 • "moshat" műanyag játékokat mosogatógépben,
 • ecet vagy citromlé is segít.

      

Soha ne használja:

 • poros tisztítószerek,
 • tisztító krémek,
 • alkohol - bármilyen formában.

      

Plüss játékok vagy elektronikus játékok tisztítása

Soha ne mossunk plüss játékokat 40 ° C feletti hőmérsékleten. Klasszikus mosógépben moshatjuk őket kímélő programon, vagy kézzel. Ha továbbra is úgy érzi, hogy a játék nem elég tiszta, akkor gőzzel is "tisztítható". De itt vigyázzon, nehogy megsérüljön a játék bármely része.
Az elektromos  játékok és a zseblámpás játékok esetében a tisztítás kissé bonyolultabb. Természetesen ne használja ezeket a játékokat a kádban, de időnként meg kell tisztítani őket. Ideális klasszikus szappan, meleg víz vagy antibakteriális törlőkendő használata. Kerülje azonban a fém- és elektronikus alkatrészeket, és mindig alaposan szárítsa meg a játékot a korrózió vagy a rövidzárlat elkerülése érdekében. Az elektronika esetében gyakran elegendő egy normál száraz törlőkendő egy csepp fertőtlenítőszerrel. Óvakodjon azoktól a festékektől vagy felületektől, amelyek károsodhatnak vagy tönkremehetnek a túlzott súrolás miatt.

Örömmel segítünk kiválasztani a megfelelő vízi játékot. Tehát ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.