Fél a fürdetéstől? Segítenek a fürdőjátékok

Fél a fürdetéstől? Segítenek a fürdőjátékok

Meglepő lehet, de nem minden gyermeknek van kiskorától pozitív kapcsolata a vízzel. Főleg a kiskádból a hagyományos kádba való áttérés okozhat pszichikai nehézségeket a csöppségeknek. A kialakult félelmet az ismeretlentől viszont könnyen enyhítheted olyan ízléses és egyedi játékokkal, amelyek éppen vízi mókára lettek kialakítva. Csemetéd elszórakozik, miközben feltünőtlenül megfürdeted.  Meglátod a fürdőjátékok szó szerint csodákra képesek és kis idő elteltével már várni fogja a szórakoztató esti rutint. 

Nehéz elmagyarázni miért, viszont a gyermekek imádják a miniatűr dolgokat. Szintén észrevetted már, hogy mennyit képesek a legapróbb kavicsokkal, gyöngyökkel, kagylókkal és hasonlókkal játszani? A legjobb hagyni őket felfedezni, viszont a biztonság kedvéért okos ötlet olyan termékekhez fordulni, amelyek nem okozhatnak nagy bajt. A kiskacsák, labdák, poharak megfelelőek ugyan, de nem nyújtanak túl nagy teret a szórakozáshoz.

A tapadókorongokat a kicsik és nagyok is szeretik 

A tapadókorongos építőkészlet ideális a vízi játékokhoz. Puha részecskéi megannyi tapadási lehetőséget kínálnak, így a vele való játék mindig más és más. A részek előnye szintén, hogy nagyon könnyen tapadnak a kád szélére és a víz sem rongálja őket. Mindemellett nagyon könnyen és egyszerűen fertőtleníthetőek. A gyerekek imádják a vicces hangokat is amiket akkor adnak, ha megpróbálod szétszedni őket. Bónuszként az építőkészlethez még olyan vicces szörnyecskék is tartoznak, amelyek minden gyermek arcára könnyen mosolyt varázsolnak. 

Tetris új ruhában

Imádtad gyerekkorodban a Tetrist? Az a logikai játék, amelyben arra törekedtünk, hogy a leeső részecskékből teljes sorokat hozzunk létre, sajnos már a múlt zenéje. De mit szólnál, ha a lányodnak vagy fiadnak is hasonló szórakozást nyújthatnál, csak új ruhában. Hiszen a Nyomd meg! építőjáték pont a Tetris alapján lett létrehozva, viszont megfelel az aktuális trendeknek is a játékok világában. Építőjáték kialakítása van, csak részecskéi puhák és vízállóak, így a fürdőjátékok között is megállja a helyét. Továbbá - a fejlesztők két játékot is csempésztek ebbe az egy termékbe . Az első egy fejtörő, amiben a gyerkőcöknek ki kell tölteniük az egész keretet az adott részekkel a másik egy stresszoldó nyomogatós játék, ami manapság rendkívül közkedvelt. 

Egyszerű, de hatékony

Nagyon kedvelik a gyerekek az ugráló szörnyecskéket is, amelyek megannyi szórakozást kínálnak. Mindegyik lényecske nyomás hatására hozzátapad a kád széléhez, viszont kis időn belül a rúgónak hála magától “felugrik”. Ez az egyszerű játék a kisebbeket is annyira leköti, hogy észre sem fogják venni hol vannak éppen. A szörnyecskéket viszont a fém rúgók miatt ajánljuk a vízi szórakozás után alaposan megszárítani. 

Montessori ihlette tojások 

Olyan kis kíváncsi gyermeked van, aki  szereti a rendet maga körül és szívesen tanul új dolgokat? Ebben az esetben lepd meg ezekkel az “okos” tojásokkal. Ez a részletesen kidolgozott fejlesztő játék már nagyon sok gyermek kedvence. Nagyon egyszerű elven működik, a szétszedhető tojások belseje különböző színű és betűkkel van ellátva. Így a kicsik könnyen és feltünőtlenül tanulnak új dolgokat. A kialakítás megfelel a vizes környezetnek is, nyugodtan használhatod fürdőjátékként. Mivel viszont nem az összes része a játéknak van hermetikusan lezárva, így szintén ajánljuk a fürdetés utáni alapos szárítást, például törölközőn.  

A félelemmel minél hamarább vedd fel a harcot 

A víztől való félelmét a gyermekednek jó minél hamarább megszüntetni. Idővel még nagyobb probléma alakulhat ki belőle, amelynek hatására például félhet megtanulni úszni. Ezért már teljesen apró korban ajánljuk a gyermekeket a vízhez szoktatni - nagyon óvatosan meglocsolni például a fejecskéjüket, hogy a fülüket is érje a víz. Szintén fontos a víz hőmérséklete - semmi esetre se legyen hideg. Az idális 37 fok.


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.