Fejleszd gyermeked kreativitását, motorikus készségeit és logikus gondolkodását a Woodie pops-al. Összegyűjtöttünk 10 tevékenységet, amit kipróbálhattok

Fejleszd gyermeked kreativitását, motorikus készségeit és logikus gondolkodását a Woodie pops-al. Összegyűjtöttünk 10 tevékenységet, amit kipróbálhattok

A fa játékok nemcsak szórakoztatóak, de fontos szerepet játszanak a gyerekek fejlődésében. A Woodie pops fa részeivel való tevékenységek támogatják a kreativitást, logikus gondolkodást és motorikus készségeket. A színes darabok ideálisak érzelmekkel teli arcocskák megalkotására, számolásra, különböző képek, mandalák kirakására vagy egyensúlyi játékokra. Itt van 10 olyan tevékenység, amelyeket otthon is kipróbálhattok. 

Hozzatok létre saját egyensúlyi játékot

Az egyszerű tornyok építésével gyakorolhatja gyermeked a szem-kéz koordinációt, finom motorikát, figyelmet és koncentrációt. Fedezzétek fel mely részecskék passzolnak a legjobban egymáshoz, versenyezzetek a legmagasabb torony megépítésében vagy építsetek színek szerint. 

Alkossatok figurákat 

Az egyensúlyi tornyok építése mellett a figurák megalkotása is tökéletes választás. Különböző részek kombinálásával alkossatok saját figurákat. Nevezzétek el őket, találjatok ki történeteket és meséljetek kalandokat - hol laknak? Milyen barátaik vannak? Hova utazzanak együtt kalandot keresve? Ez a tevékenység a kommunikáció fejlesztésére is ideális választás. 

Tanuljátok meg felismerni az érzelmeket 

Megtanítani a gyermekedet felismerni az egyes érzelmeket több okból is nagyon fontos. Fejlődik az érzelmi intelligencia, javulnak a kommunikációs készségek, empátia, csökkenek a konfliktusok és felkészít a felnőttkorra. A gyerekeknek fontos megérteniük, hogy minden érzelemnek van értelme és teljesen rendben van, ha néha szomorúak, néha pedig boldogok vagyunk. Nagyon nehéz témákról van szó, ezért fontos alkalmas eszközöket használni. A Woodie pops játékkal gyermekeddel együtt érzelmeket kimutató arcokat hozhattok létre. Mindegyiknél magyarázzátok el melyik arc milyen érzelemről árulkodik, ez miből születik, majd beszéljetek róla. 

Színes spirálok kirakása 

Szuper tevékenység összpontosításra, de csapatjátékra is. A spirálok kirakása közben adj gyermekednek különböző kritériumokat, például - hozz létre lila spirált, kombináld a rózsaszín és sárga színt vagy kezd a spirált kékkel és fejezd be zöld színnel. 

Hozzatok létre saját városkát 

Hozzatok létre otthon saját Woodie pops városkát. A fa darabkákat használjátok saját városotok és lakóik megalkotására. Hozzatok létre eltérő figurákat, fákat és virágokat. Hagyd, hogy a gyermeked kiélje a fantáziáját. Meg fogsz lepődni, mennyi érdekességet rejt Woodie pops városotok. 

Színes képek 

Találjatok olyan üres területeket, amelyeket gyermeked megtölthet a Woodie pops színes darabkáival. Megtölthet egy kartonpapírból kiformált pillangót, de akár egy bambusz tálcát is. Létrehozhatsz különböző mintát is, amit már csak ki kell egészíteni, például egy vázát virágoknak vagy a fent említett arcokat. 

Gyakoroljátok a számolást 

A fa anyaggal való érintkezés nyugtat és teret ad az összpontosításra. A Woodie pops színes fa darabkái tökéletesek számoláshoz is. Hozzatok létre gyermekeddel szám szerinti csoportokat és halmazokat, színes sorokat és teljesítsetek feladatokat - a kék részekhez adj négy zöld részt és egy pirosat - mennyi rész van összesen a halmazba? 

Csináljatok lenyomatokat 

A fa részeket felhasználhatjátok pecsétként is gyurmákba, modellező anyagba vagy kinetikus homokba. Így egyedi képeket hozhattok létre érdekes struktúrával. Kombinálhatjátok a bambusztálcákkal is. 

Alkossatok 3D figurákat 

Ennél a tevékenységnél használjatok gyurmát az egyes darabok összeillesztéséhez. Gyermeked fejleszti a képzelőerejét és konstrukciós készségeit.

Hagyj szabad teret gyermekednek 

A nyílt végű játék nagyon fontos szerepet játszik a gyerekek fejlődésében. Egyszerű módja annak, hogy a gyerekek megismerjék a körülöttük lévő világot, miközben fejlődnek a készségeik és képességeik. A gyermeki fantázia határtalan és a Woodie pops tökéletesen támogatja a nyílt végű játékot, amelynek megannyi előnye van. Hagyd ezért gyermeked, hogy önállóan játsszon és figyeld meg, mi mindent képes kigondolni és megalkotni. 


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.