A gyerekek vagy a szülők kedvelik jobban a környezetbarát játékokat?

A gyerekek vagy a szülők kedvelik jobban a környezetbarát játékokat?

Napjaink ökotrendje lassan, de biztosan megérkezik életünk minden területére, így a gyermekek világába is. Logikus, hogy főleg a legfiatalabbak csoportját szólítják meg a környezetbarát és természetes megközelítés iránti igények. Egyetlen szülő sem szeretne gyári tucattermékeket vásárolni a kis kincsének, ezért minden olyan terméket előnyben részesítenek, amely a lehető legközelebb áll a természethez, legyen szó pelenkáról, kozmetikumról, ruházatról vagy játékról. A szülők teljesen megadták magukat a környezetbarát játékoknak, de vajon a gyerekek is ennyire lelkesednek értük? Biztos lehetsz benne, hogy igen.

Tudósok laboratóriumi vizsgálatok során számos esetben káros vagy mérgező anyagokat fedeztek fel a játékokban; egy-egy ilyen eset után a szülők megijedtek – joggal –, és egyre inkább a „természetességhullám” felé fordultak. A környezeti hatás egy dolog, de a gyermekek egészségének közvetlen veszélyeztetése már egészen más kategória. Ezért egyre keresettebbek a természetes anyagokból készült, időtálló és tudatos, tiszta játékszerek. Sem az anyukának, sem az apukának nem kell reszketnie a félelemtől, hogy ftalátokat vagy más káros anyagokat tartalmaz a játék.

Felejtsd el az allergiától való félelmet

A környezetbarát játékok fából, pamutból, kerámiából, filcből, selyemből, gyapjúból vagy bambuszból készülnek. Szertefoszlik az allergiától való félelem, és elfog az jó érzés, hogy a gyermek egészségének védelme mellett a bolygónkért is teszel valamit.

Gyönyörű, kreatív és elpusztíthatatlan

Az a tény, hogy a környezetbarát játékok egyre kreatívabbak, nem törnek össze néhány nap alatt, mint a műanyag társaik, és több generációt is túlélnek, önmagáért beszél. Jelenleg nem csak klasszikus fából készült vonatok, építőkockák, autók vagy állatok kaphatók a piacon, hanem különböző oktatótermékek, építőkészletek és motoros játékok is, Montessori-stílusban. Divatosak például a rendszerező készletek, amelyeken használatával a gyerekek megtanulják megkülönböztetni a formákat, a színeket, a szimbólumokat és a számokat, és közben a finommotorikus készségeiket is edzik.

A gyermekek kognitív képességeire építő tevő játékok is virágoznak. Próbáljátok ki, például a fából készült logikai játékunkat. A játék során a sablont tartalmazó kártya alapján az egyes állatokat az illusztrációknak megfelelően kell elrendezni, ami igazi kihívás lehet a kis gézengúzok számára.

Kicsikéid szeretik a labirintusokat? A fából készült katicabogaras labirintus mágneses, a másik oldalon pedig a népszerű Ki nevet a végént lehet játszani, ami biztosan tetszeni fog nekik.

Rajongsz a kreatív játékokért, mert közben minőségi időt tölthetsz gyermekeiddel? Próbáljátok ki a papír játékházat. Lesz egy különleges játszóteretek.

Fából készült termékeink közül kiemelkedik a színes fából készült sakk, ami nem is igazán sakk. Ez a játék edzi a memóriát és fejleszti a koncentrálóképességet.

Mindent csak mértékkel

Felmerül a kérdés, hogy a népszerű műanyag játékok reklámáradatában vajon a felkelti-e gyermekeink érdeklődését egy-egy ilyen „egyszerű” dolog. Itt a lehetőség, hogy elhintsük az alapvető értékek magjait, természetvédelemre tanítsuk a gyerekeket, és megvitassunk néhány komoly kérdést. Természetesen nem helyes és nem is kívánatos teljesen „elvágni” a gyerekeket a csillogó kísértésektől, és nem is szabad most mindent kidobni, ami látszólag nem elég környezetbarátnak. A legjobb, ha megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt, és hagyjuk, hogy a gyerekek különböző játékokkal játszhassanak. A környezetbarát játékok általában egyszerűbbek, és nagyobb kreativitásra késztetik a gyerekeket. Rendkívül tartósak is – nem lesz semmi bajuk, ha a gyermek falhoz csapja, beleharap vagy leejti stb. A tanácsunk tehát egyértelmű – adj nekik egy esélyt, és tapasztald meg a környezetbarát játékok jótékony hatásait és előnyeit. Hab a tortán a bolygó védelmével járó jó érzés.


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.