6 tipp szórakoztató nyári tevékenységekre gyerekekkel. Miért fontos a szabadban töltött idő?

6 tipp szórakoztató nyári tevékenységekre gyerekekkel. Miért fontos a szabadban töltött idő?

Végre eljöttek a meleg nyári napok és egyre több időt tölthetünk a szabadban. Lepd meg gyermeked és készülj érdekes kinti tevékenységekkel, amelyeknek hála új dolgokat tanulhat és szórakozhat egyszerre. Van néhány tippünk, amik segíthetnek mindig valami újjal elfoglalni a gyermeked. 

Fedezzétek fel együtt a környezet

A kültéri játék lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek a természettel. Felfedezhetnek különböző növényfajtákat, állatokat vagy természeti jelenségeket. Az ilyen kapcsolat segít fejleszteni az érzékeket, kíváncsiságot és tudatosítani a körülöttünk lévő világot. Tedd érdekesebbé a természet megismerését játékkal - keressetek együtt sárga virágokat, kör alakú köveket vagy óriási leveleket. Szórakoztatóan ismerhettek meg így együtt új dolgokat, beszélgethettek róluk és megmagyarázhatjátok őket. 

Keressetek kincset

Hozz létre egy térképet különböző pontokkal és rejtett kincsekkel. A gyerekek kalandos utazásra indulhatnak és a térkép utasításai szerint kincsekre is lelhetnek. A kincsvadászatot új dolgok megismerésével, vagy a már megtanult dolgok ismétlésével is fűszerezheted. A kincskeresés segíthet fejleszteni a gyerekek tájékozódási készségét és fantáziáját. Ennél a játéknál ne feledkezz meg a jutalomról. Ez lehet akár édesség, kifestő vagy mesenézés kívánság szerint. Az a fontos, hogy a gyerekek olyan jutalmat szerezhessenek, ami motiválja őket a játékra. A kincskereséshez felhasználhatjátok például az összekapcsolható tojásainkat is, amelyek különböző formákat és színeket takarnak, amelyek összekapcsolhatóak. 

Piknikezzetek

A piknik az egyik legegyszerűbb tevékenység a gyermekes családok számára. Elég ha bepakolsz egy plédet és néhányat a kedvenc finomságaitok közül. Piknikezés közben játszhattok akár felszolgálósat is. Használjátok közben a mágikus rajzolótáblát, amelyre az idősebbek felírhatják, a kisebbek pedig lerajzolhatják a megrendelt ételeket és italokat. 

Festés vízzel

A vizet minden gyerek imádja és a nyár ideális időszak arra, hogy ezt ki is használjuk szórakoztatásra. A medencén kívül viszont akár kreatív tevékenységekhez is felhasználható. Erre ideális például a festőszőnyeg. A gyerekek rajzolhatnak rá tollal, ujjal vagy hengerrel. Közben senki sem lesz koszos, a szőnyeg pedig 10 perc alatt megszárad és újra használható. 

Ismerd meg a színeket

Először a Colormag építőkészlet segítségével építsetek színes dobozokat - sárgát, kéket, zöldet és pirosat. Ezeket a dobozokat vigyétek magatokkal a szabadba és keressetek olyan színes tárgyakat, amelyekkel megtölthetitek az egyes dobozokat. A sárgába tegyetek pitypangot, a zöldbe füvet. A gyerekek eközben szórakoznak és akár versenyezhetnek is, hogy kinek sikerül több színes dolgot összegyűjtenie. Miközben megtanulhatják vagy elismételhetik a színeket, megismerhetnek megannyi új elemet a természetből is. 

Rajzoljatok árnyékokat 

Az árnyjáték közkedvelt tevékenység és pont a napsütéses nyári napok ideálisak a finommotorika és képzelőerő fejlesztésére gyermekeinknél. Ehhez a játékhoz csak napra, egy papírra, ceruzára és a gyermeked kedvenc figuráira lesz szükségetek, amelyeket úgy helyezz el, hogy árnyékot vessenek. Az árnyékokat ezután már csak körbe kell rajzolnia gyermekednek.

A szabadtéri tevékenységeknek megannyi előnyei vannak 

A kint töltött idő gyermekeiddel megannyi előnyt és pozitív hatást jelent fejlődésükre és egészségükre. A fizikai tevékenységeken kívül, amelyek javítják a koordinációt és a fizikai kondíciót, a friss levegőn töltött idő előnyös általánosságban az egészségükre is.

A szabadtér lehetővé teszi a gyermekeknek a kreativitás felfedezését és fejlesztését. Ugyanígy lehetőséget teremt maga a természet megismerésére és megértésére. Tanulhatnak a növényekről, állatokröl és ökoszisztémákról. 

A kertben vagy egyszerűen a szabadban a gyerekeknek sokkal nagyobb terük és szabadságuk van a mozgásra és önkifejezésre. Lehetőségük van felfedezni saját érdeklődéseiket, kísérletezni és mozgásban lenni. 

A szabadtéri tevékenységek támogatják a szociális kapcsolatokat is a gyermekeknél. Ha kint játszanak lehetőségük van a csapatmunkára, kommunikációra és a saját szociális készségeik fejlesztésére, miközben más gyerekekkel játszanak.


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.