6 tipp, hogyan szórakoztasd a gyermeked esős napokon

6 tipp, hogyan szórakoztasd a gyermeked esős napokon

A nyár és a meleg napok mögöttünk van, és ki kell találni a teremben végzett tevékenységeket. Ha kifogytál az ötletekből, adunk 6 tippet, hogyan szórakoztasd gyermekedet játékainkkal.

Ki építi fel a legszebb építményt? 

A colormag építőkészlet hosszú ideje vezeti a kedvenc játékok listáját. Az építőkészlet segít a gyerekeknek mindig valami újat létrehozni, serkenti a fantáziájukat és kreativitásukat. Az egyes darabok a mágnesek segítségével könnyen összeilleszthetőek és szétválaszthatóak, maximálisan stabilak és a legjobb, hogy más fém felületekkel vagy tárgyakkal kombinálva is szórakoztatnak. Így a játék alapja simán lehet egy fém ajtókeret vagy maga a hűtőszekrény. A gyerekek különböző építményeket hozhatnak létre, legyen az babaház, kastély, rendőrállomás, de akár járműveket, űrhajókat, állatkertet vagy botanikus kertet. Versenyezzetek otthon - ki építi fel a legmagasabb tornyot? Kinek az építménye a legszebb? 

Mit szólsz egy saját pályához?

A Colormag mágneses építőkészlet nagyon népszerű, de hallottál már a legújabb, feljavított COLORMAG Tubes verzióról? Ez a verzió lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy labdapálya elemekkel kiegészített, 3D építményeket hozzanak létre. Próbáljátok meg létrehozni a legmenőbb pályát és figyeljétek, ahogy a színes és világító labdák végiggurulnak rajta. 

Ismételjétek a színeket játékosan

A gyerekeket megtanítani a színekre nehéz, mégis szórakoztató folyamat, amit megannyi tevékenységgel és játékkal lehet párosítani. A gyerekek természetükből eredően kíváncsiak és nyitottak az új dolgok felé. Valamelyikük könnyebben, valamelyikük nehezebben sajátítja el az egyes színeket. Ez ugyanis az egyéni képességeiken múlik. Kipróbálhatjátok viszont a játékos tanulást. Ebben segíthetnek az összekapcsolható tojások vagy a tapadókorongos építőkészlet. Játszatok memóriajátékokat vagy színválogatós játékokat. 

Próbáljátok ki a kinetikus homokot

A Kinetikus homokot úgy is nevezik, hogy élő vagy mozgó homok. Olyan speciális homok fajtáról van szó, amely képes cseppfolyós állapotban mozogni, miközben igazából szilárd anyag. A gyerekeknek sok lehetőséget kínál, kipróbálhatjátok a pecsételést, gyakorolhatjátok a finommotorikát, vagy játszhattok mágnesekkel együtt. Kombinálhatjátok szórakoztató játék keretein belül a bambusz tálcákkal is. Ezek biztonságos anyagból készültek, egyszerűen tisztán tarthatóak, könnyűek és környezetkímélőek. 

Hozzátok létre az egyedi, matricás világokat

Használjátok közben az újra felhasználható matricákat. Különböző témában elérhetőek, akár évekig is használhatóak, könnyen eltávolíthatóak és a gyerekek sokat tanulhatnak és szórakozhatnak a segítségükkel. Közben gyakorolják a finommotorikát, képzelőerőt, szerepjátékokat vagy különböző témákhoz kapcsolódó tudásukat. Neked pedig nem kell azon stresszelned, hogy milyen nehezen fogod a matricákat lekaparni a szekrényről vagy ablakról. Díszíthettek velük bögréket, kulacsokat vagy akár a telefonotokat. A gyerekek felturbózhatják a bútoraikat vagy a gyerekszoba ajtójukat, de megtanulhatják például azt is, milyen hangokat adnak ki az egyes állatok. A matricák könnyen eltávolíthatóak, így nem kell félned a felületek rongálódásától. 

 


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.