5 tevékenység a mágneses táblákkal, amely mindenkit elszórakoztat!

5 tevékenység a mágneses táblákkal, amely mindenkit elszórakoztat!

A Mágneses táblák a közkedvelt nevelő játékok közé tartoznak. Tartós és minőségi anyagból készültek, praktikus méretűek és fiúk vagy lányok is szívesen játszanak velük. Segítenek gyakorolni a finommotorikát és fejleszteni a grafomotoros készségeket. A mágneses táblák segítségével gyermekeddel együtt megannyi különböző szórakoztató és nevelő tevékenységet találhattok ki. Itt van néhány közülük. 

Találj ki saját történeteket

Alakíts ki a mágneses táblán saját történeteket. A gyerekek különböző képeket vagy akár történeteket is hozhatnak létre. Hagyd, hogy gyermeked a MAXI mágneses táblán olyan szereplőket és más fontos elemeket hozzon létre, amelyek egy meséből sem hiányozhatnak. Találjatok ki így kalandos történeteket, amivel támogatod gyermek kreativitását és fantáziáját.  

Tanítsd gyermeked szórakoztatóan

A COLORDOTS mágneses táblát felhasználhatod a betűk, számok tanítására, színek vagy formák ismétlésére. A táblán hozz létre különböző betűket a gyermeked feladata pedig közülük megtalálni azt, amelyiket előre kiválasztod. Ha megtalálja, akkor jöhet mondjuk a szín szerinti válogatás. Ennek a tevékenységnek hála gyermeked megtanulhatja a betűket, számokat és színeket is. 

Kinek sikerül hiba nélkül? 

A LOGIDOTS mágneses táblán a gyerekeknek helyesen kell válaszolniuk a megadott feladatokra. Közben versenyezhetnek, hogy például kinek sikerül kevesebb hibával vagy hiba nélkül teljesítenie. A tevékenység segít a logikai gondolkodás, memória és finommotorika fejlesztésében is. 

Hogyan működnek a mágnesek? 

A mágneses táblákkal való játszás közben a gyerekek megértik az egyes tárgyak közti összefüggéseket. Észrevehetik hogyan működnek a mágnesek, mikor vonzzák vagy épp taszítják egymást. Használjátok a mágneses táblákat a fizikai jelenségek megismeréséhez. A gyerekek szórakozás közben is valami újat tanulhatnak. 

Válogatós játékok 

A mágneses táblákat válogatós játékokra is felhasználhatjátok, miközben a gyerekek elsajátíthatják például a színeket. Hozzanak létre kék házat vagy egy zöld virágot. Ha szeretnéd, hogy gyermeked a formákat gyakorolja, kezd el és kérd meg, hogy ő fejezze be. Megtanulhatja így akár a háromszög vagy kör rajzolását. 


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.