A kinetikus homok megannyi játéklehetőséget kínál. Összeszedtünk 5 inspiráló tevékenységet

A kinetikus homok megannyi játéklehetőséget kínál. Összeszedtünk 5 inspiráló tevékenységet

A dinamikus homok élő vagy mozgó homoknak is nevezik. Egy olyan speciális homokról van szó, amely képes cseppfolyós formában mozogni, miközben igazából szilárd anyag marad. A kinetikus homok ideális benti tevékenységekhez és megannyi lehetőséget kínál. A kinetikus homok folyik, érintésre kellemes és különbözően formázható. Ezen felül kedvezően hat a finommotorikára, alkotó gondolkodásra és támogatja a gyerek kreativitását, nyugtat és csillapítja a stresszt. Ez az az 5 tevékenység, amit kipróbálhattok vele. 

Szórakozás a mágnesekkel 

Rejtsd el a homokba például a Colormag mágneses építőkészlet egy darabját és egy másik darabbal próbáljátok megtalálni. A mágnesek vonzani fogják egymást, így a gyerekek érzékelhetik mikor erősebb és mikor gyengébb a vonzás. A mágneses építőkészletet formáknak is felhasználhatjátok a kinetikus homok alakításához. 

Játékos pecsét 

A pecsétek a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Feldobhatjátok őket kinetikus homokkal is. A homokba lenyomatokat készíthetnek például az összeilleszthető tojásokkal vagy a varázskert nyomdázóval. 

Grafomotorika homok és pálcák segítségével 

A homok használata ideális módja, hogy a gyerekeket grafomotoros feladatokra motiváljuk. A kinetikus homokot szórd egy tálba vagy cipősdobozba. Egy papírra előre készítsetek néhány egyszerű mintát, amelyeket a gyerekeknek a homokba kell másolniuk. Elkészíthettek például eltérő hullám vagy csík mintákat. 

Saját lenyomatok a finommotorika fejlesztésére

A kinetikus homok ideális segédeszköz a finommotorika fejlesztésére. A homok eltérő módon alakítható, önthető, nyomható vagy formázható. A tevékenységhez használhatjátok a homok csomagolásának a tetejét, amelybe a homokot belenyomjátok majd különböző magvak vagy kavicsok segítségével képeket hoztok létre. 

Nyílt végű játék 

Olyan játékról van szó, amelynek nincs előre meghatározott befejezése. Nincsenek szabályok, amelyeket be kell tartani, ahogy helyes megoldás sincs. Ezt a játékot a gyerek saját maga alakítja, a kreativitása játszik a legnagyobb szerepet és ebben a kinetikus homok is tökéletes segédeszköz lehet. Létrehozhatja a saját kis táját, vizi világát vagy építkezését. Csak néhány más figurára vagy játékra lesz szüksége kiegészítésnek.


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.