Új tanév, új lehetőségek: Az oktató játékok segíthetnek áttérni nyárból az iskolai teendők közé

Új tanév, új lehetőségek: Az oktató játékok segíthetnek áttérni nyárból az iskolai teendők közé

A nyárnak lassan vége és vele együtt a gondtalan napoknak is. Kinyílnak viszont a kapuk az új tanévre, amely megannyi kihívást és új lehetőséget rejt az iskolásoknak és ovisoknak egyaránt. Az oktató játékok segíthetnek, hogy a tanévkezdés és a nyárból való áttérés az iskolapadba egyszerűbb legyen. Hasznodra válhatnak a tanulás iránti érdeklődés felkeltésében is. 

Figyelemfejlesztő játékok

Azok az oktató játékok, amelyek a figyelem és az organizációs készségek javítására összpontosítanak, nagy segítséget jelenthetnek az új tanulási módszerekhez való alkalmazkodásban. Olyan játékokról van szó, amelyek azzal a céllal lettek kifejlesztve, hogy támogassák és erősítsék a koncentrációs képességet és a figyelem fenntartását. Nyúlj nyugodtan a logikai játékokhoz vagy a mágneses építőkészlethez, amely támogatja a térbeli képzelőerőt, miközben koncentrációt is igényel. 

Kreatív játékok a vizuális gondolkodás támogatásáért 

A kreatív oktató játékok növelik az önálló gondolatok vizualizációjának és kifejezésének képességét. Ilyenek például a modellező játékok, mint a piankolina polimer gyurma vagy a kinetikus homok. Szintén ide tartoznak a különböző építőkészletek - mágneses vagy tapadókorongos

Egyensúlyt és érzelmi fejlődést segítő játékok 

Azokról a játékokról van szó, amelyek arra lettek kifejlesztve, hogy segítsenek fejleszteni a gyerekek érzelmi intelligenciáját, megbirkózni az érzelmeikkel, valamint támogatni egymással és önmagukkal való kapcsolatukat. A Hogyan nézek ki játék segít a gyerekeknek kifejezni az érzelmeket és javít a kommunikációs képességükön.

Csapatmunkát támogató játékok 

Az óvodában vagy iskolában a gyerekek új barátokkal és osztálytársakkal találkoznak, akikkel muszáj lesz néha egy csapatban dolgozniuk. Azoknak a játékoknak a segítségével, amelyek a csapatmunkát és a kommunikációs készségeket támogatják, fel lesznek készülve ezekre az esetekre. Olyan játékokról van szó, mint például az építőkészletek, amelyek segítik a közös erővel való alkotást, különböző társasjátékok vagy kreatív játékok, mint a kinetikus homok vagy a Tubi jelly. 

Pont akkor, amikor a nyárnak vége és az új tanév már az ajtón kopogtat, ne felejtsd el, hogy a tanulás szórakoztató is lehet. Az oktató játékok pont ezért ideális eszközei annak, hogy megtartsák a gyerekek érdeklődését a szünidőből a tanévbe való áttérés alatt.
Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.